5 manieren om de veiligheid te vergroten als ondernemer

Delen
5 manieren om de veiligheid te vergroten als ondernemer - featured image

Iedere ondernemer kan te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als je kassa wordt leeggeroofd, als je wordt opgelicht of als je spullen worden gestolen. Daarbij komt dat tegenwoordig veel zaken online worden geregeld. Hierdoor hebben ondernemers regelmatig te maken met valse e-mails (ook wel phishing genoemd), bedreigingen en andere vormen van cybercrime. Goede veiligheid is een van de belangrijkste zaken die je als ondernemer moet regelen. Daarom geven wij 5 tips om die veiligheid te vergroten.

 

1. Cameratoezicht

Bewakingscamera’s zorgen ervoor dat je als ondernemer snel kan reageren bij onraad. Ook zullen criminelen bij het zien van een camera soms nog een keer nadenken. Hierbij komt dat camerabeelden helpen bij opsporing en extra bewijsmateriaal vormen als er toch iets is voorgevallen.

 

2. Minder contant geld

Zorg ervoor dat er zo min mogelijk contant geld voor het grijpen ligt in de kassa. Stimuleer klanten om te pinnen en stort in je eigen zaak af. Het geld staat de volgende dag al op jouw rekening.

 

3. Nieuwe werknemers checken

In de detailhandel heb je niet alleen te maken met winkeldieven, maar ook met fraude door eigen personeel. Check daarom eerst het waarschuwingsregister voordat je nieuwe werknemers aanneemt.

 

4. Beveiligen van het bedrijfspand

Het is heel belangrijk om jouw bedrijfspand tegen inbraak te beveiligen. Voorzie jouw werknemers bijvoorbeeld van pasjes of ‘druppels’ om toegang te krijgen tot het gebouw. Zorg voor identiteitspasjes, zodat je zeker weet dat er geen ongewenste personen binnenkomen.

 

5. Trainingen volgen

Zorg ervoor dat jij en je werknemers trainingen omtrent winkelcriminaliteit volgen. Zo weten jullie altijd wat te doen in geval van diefstal of agressie.

Check daarom eerst het waarschuwingsregister voordat je nieuwe werknemers aanneemt.

~ Detailhandel

Digitale veiligheid

Cybercrime is een veelgebruikte term voor online criminaliteit. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de digitale veiligheid van je bedrijf. Met de volgende 5 maatregelen kun je het risico op cybercriminaliteit zoveel mogelijk beperken:

  1. Inventariseer waar je systeem kwetsbaar is voor cyberdreiging. Bekijk hier hoe je dit doet.
  2. Kies voor veilige instellingen van je apparatuur, software en netwerkverbindingen.
  3. Voer altijd beveiligingsupdates uit op je apparaten en software.
  4. Gebruik een antivirusprogramma en beperk de installatiemogelijkheden van software.
  5. Bepaal per werknemer tot welke systemen en data hij toegang heeft.

Gerelateerd

Inschrijven Crash Move Blog e-mail footer 3 CTA
Schrijf een reactie