Verhoog de veiligheid thuis in 8 stappen

Delen
Verhoog de veiligheid thuis in 8 stappen - featured image

Dat de zomer voorbij is, merken we allemaal. De temperatuur daalt snel, maar de dagen zijn ook korter. Omdat het eerder donker is, neemt de kans op criminaliteit toe. Stel je voor dat je bij thuiskomst ontdekt dat iemand in jouw huis is geweest en kostbaarheden heeft meegenomen. Ze nemen niet alleen jouw eigendom mee, ook jouw gevoel van veiligheid wordt weggenomen. Deze week is de Week van de Veiligheid. Om deze reden brengen wij veiligheid extra onder de aandacht. Hoe kun jij de veiligheid thuis verhogen?

 

8 stappen

Tijdens de donkere dagen zien inbrekers meer mogelijkheden. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer mensen elkaar opzoeken. Hierdoor staan meer woningen leeg in de avonduren. Vaak kijken mensen pas naar inbraakveiligheid als er al eens is ingebroken. Zorg ervoor dat je dit voorkomt! Iedereen wil zich thuis veilig voelen. Met de volgende 8 stappen kun je de kans op een woninginbraak verkleinen:

  1. Doe alle deuren op slot en sluit alle ramen.
  2. Overweeg de aanschaf van een beveiligingscamera.
  3. Overweeg de aanschaf van een alarmsysteem.
  4. Kies inbraak werend glas.
  5. Zorg voor goede buitenverlichting rondom je woning, bijvoorbeeld met een bewegingssensor.
  6. Laat je woning er bewoond uitzien, door bijvoorbeeld een lamp aan te laten.
  7. Laat kostbaarheden uit het zicht.
  8. Meld niet op sociale media dat je voor een langere tijd van huis bent.

Vaak kijken mensen pas naar inbraakveiligheid als er al eens is ingebroken.

SKG-keurmerk

Om er zeker van te kunnen zijn dat het hang- en sluitwerk bij jouw thuis voldoende inbraakwerend is, bestaat er Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Als het product voldoende inbraakwerend is, mag dit het SKG-keurmerk met sterren dragen. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid aan.

8-stappen-om-veiligheid-thuis-te-verhogen-SKG-Keurmerk

 

Gerelateerd

Inschrijven Crash Move Blog e-mail footer 3 CTA
Schrijf een reactie